2013. június 17., hétfő

A Lanti háborúk

Lyra



A lanti helyzet bonyolultsága külön nevet kapott és 'háború' besorolásba került, ami itt tartózkodásunk alatt először fordult elő. Az erős di-gan rezgések szétbontása és elemzése után meglepetésünkre a saját világunkból induló energiákra ismertünk. Van néhány anomália otthon, valószínű, hogy ilyenekkel lehetnek kapcsolatban, tehát nem kizárt, hogy néhánynak a forrása lanti tevékenység.

A di-gan elemzés során észleltük azt, hogy ez a széria már képes elérni a kristály-szintet, ami nagy veszély a fölső világoknak, mert így át tudnak oda is terjedni. A terjedés mértékéről nincsenek pontos információk, ám a Hadsereg vezérkarának fel kell készülnie arra is, hogy bizonyos egységeket a fölső világokba is felküldjünk, hogy tisztázhassák a helyzetet az égi lakókkal történt kapcsolatfevétel után.

A Lanti háborúk sajátosságai közé tartozik az, mintha egy fölső világ - mint otthon az oriál-klán kísérlete volt - korrdinálná az itteni cselekményeket, a lanti lények pedig szinte rabszolgaként dolgoznak nekik, ám az együttműködésük során megfigyeléseink szerint luxuskörülmények között. Az oriál-klán mindenhova szegénységet vitt, mivel minden energiát elszívtak a célterületekről, itt ezt megfigyeléseink szerint büntetésre, befolyásszerzésre és zsarolásokra használták.

A tábornoki kar arra a megállapításra jutott, hogy itt kiterjedten bonyolult holografikus szintű beavatkozás szükséges, ezért csak akkor kezdte meg a műveleteket, amikor már megjelentek az arany-ezüst és ezüst-arany istenek az őket fogadó papokban.

A lanti térség sajátossága, hogy a saját valós-idejükben teljesen békét átlagos világoknak számítanak. Bár van katonai erejük (nem a mi viszonylatunkban értendő) a szövetségük ezzel a fölső szférával rikta hatalomhoz juttatta őket, amivel élnek is, ám nem a saját idejükben. Tér-idő ugrásokkal más időkben (és terekben is) folytatnak hódító műveleteket, amik békéseknek néznek ki, mert már nem katonai, hanem - a fölső szférák behatásainak köszönhetően - gazdasági eszközökkel szereznek új területeket.

A flottáink megjelenése ezért várhatóan nagy pánikot és felháborodást fog okozni, mert a tömegtájékoztatás is a kezükben van. Rendkívül kiterjedt és magas szintű mágikus tevékenység jellemzi őket, mellyel az életszférák jelentős részében már vezető pozíciókat építettek ki. Mivel érzékeltünk békés, illetve arra törekvő erővonalakat is, papjaink arra a következtetésre jutottak, hogy az ellenséges infrastruktúra is jól használható a számunkra, ha okosan közelítünk hozzá.

Felmerült az igény - mivel itt nekünk is van tanulási lehetőségünk - hogy az egész Lant Térséget helyezzük át egy zárt világba és ott kezdjük meg velük a Játékot, ám ehhez a jelenszegmensükből el kell őket távolítani, hogy majd a Játék után az akkori állapotot másolhassuk vissza.

Az istenek válaszát várjuk, mert valós időben ebből csak annyi lesz érzékelhető, hogy hirtelen előnyükre változnak. Ám a jelenszegmens-töredékekben a shauker flotta egy pusztító hajóhadként fog megnyílvánulni. A jelenszegmens-töredékek által keltett torrenek karmikus takarítása ezért kiemelt feladattá lépett elő.