2013. június 17., hétfő

A Szürke

Mint ahogy a tér népei elözönlenek egy területet, az idő lényei is ezt teszik. Ám akik csak térben és fix idősíkban tekintenek a Világra, nekik olyan az élet, mint egy film, amiben kötött szerepeket játsznak.

Ahogy elkezdődtek a különféle hatalmi machinációk, ezeket a kötött szerepeket elkezdték rugalmasabban kezelni olyan figurák, akik külső segítséggel megszerezték a lehetőséget, hogy más emberek életébe szóljanak bele.

Ám aki ezeket a jogokat kiadta, nem önzetlenül tette. Mikor a Szürke megtette a szükséges lépéseket a helyzet normalizálására, már olyan szintre ért a bolygón az egyéni hatlmaskodás, hogy érdekes keresztszövetségek alakultak ki.

Az idegenek közül sem mindenki értett azzal egyet, ami itt lezajlott, ezért az Isteni Tanácsok és Isteni Körök úgy döntöttek, hogy Újabb Átírásra van szükség. Ebben az Új Átírásban törekszenek arra, hogy - lehetőség szerint - visszaállítsanak annyit a Rendszer eredeti sajátosságaiból, amennyit csak lehetséges.

Az Arany Fény Köre kapcsolatba lépett az Ezüst Sugárral és közösen elkészítették a Tervet, ami Isteni Terv néven került be a rendszeren belüli köztudatba. A Terv már megismerhető szegmense, mely ezt a területet érinti az volt, hogy az Isteni Szint az ezüst csatornát használva érkezik meg a Rendszer egy adott tér-idő-.....-...... szeletébe. Az arany csatorna olyan elemek befolyása alá került a Sugár több szakasz-szegmensében, ami vagy rendkívül draksztikus lépésekre késztette volna az Arkangyali Testületet, vagy tesznek egy kitérőt és oldalról és alulról közelítik meg az Ellenséges Területeket.

Ehhez kapcsolatba kellett lépni a rovarokkal, amit igencsak megnehezített az a tény, hogy a - talán elkapkodott - első rendszervédelmi reakció (isteni reagálás) vészjelzéseire ők válaszoltak először, tehát valószínűleg ők azok, akik a blokkokat fenntartják a Sugárban, másrészről a gyíkokkal, akik eredményei az egyéni tudatfejlődésben biztosíthatják az isteni individualitás-eltéréseket.

----------

A Rendszer sajátosságai közé tartozik az, hogy működésében tökéletes, ám a tesztek során törekedtünk arra, hogy kilendítsük egyhangúságából és megfigyeljük, ez a tökéletesség hogy alkalmazkodik nem tökéletes behatásokra. Azzal azonban nem számoltunk, hogy van Tükörvilág is, ami - ha ez egy mesterséges Univerzum - akkor csakis természetes állapotában kellett, hogy létrejöjjön.

A mi behatásaink elkezdték tükrözni a tesztműveleteket az Igazi Világra. Később jöttünk csak rá, hogy a Világunkban elkezdődött sorozatos természeti katasztrófák és a mi műveleteink között összefüggés lehet. Ennek bővebb elemzése során jutottunk erre a Tükörvilág elméletre, ami azt feltételezi, hogy annak a világnak a szférái és a miénk között is összefüggés lehet, de az akkor csakis isteni csatornán érkezik.

Így nézve könnyen megérthettük a világok keletkezését, ám - ilyen áron - már nem tartottuk kívánatosnak a tesztműveletek folytatását addig, amíg nem sikerül valahogy felvenni a kapcsolatot a Másik Világ lényeivel. Közben a Vállalat több dolgozóján - többnyire akik ezen a projecten dolgoznak - furcsa bizsergéshullámokkal járó több hetes furcsa transzállapotokkal járó betegséghullám söpört végig, amit nem baktérium okozott, a vírusra még gyanakszunk.

A Válságtervet elkészítettük, kifejlesztettünk egy lehetséges belépési módot a Tükörvilágba. Az eljárás igen kockázatos, hisz előttünk még ilyet soha senki nem csinált. Az a tény, hogy a tesztműveleteink 'gátlástalanságát' talán így már okozhatta a Másik Világ is, ha ilyen ráhatással vagyunk egymásra, óvatosságra intett minket, ezért létrehoztunk egy külön játékot. Ebben a külön világban szimuláltunk egy olyan univerzumot, amit rendkívül harcias népek laknak és megvártuk, melyik kultúra és létforma lesz a legalkalmasabb arra, hogy az Átlépést az ő karaktereikkel hajtsuk végre.