2013. június 17., hétfő

Ki irányít kit?

Tudományos megközelítésben:

1. Akik meg vannak arról győződve, hogy ők irányítanak csak, általában azok a legnagyobb bábfigurák.
2. Kutatások, amiket végeztem (lehet tudományos megközelítésnek is nevezni) arra figyelmeztetnek, hogy nincs abszolút irányító.
3. Mindenki mágiázik (tudatosan vagy tudattalanul) és vagy van rá jelentkező, vagy nincs.
4. Ahogy elereszted a mágiád (ami lehet egy alvás előtti gondolatsorozat, netalántán vágyakkal megfűszerezve) az bemegy a rendszerbe.
5. Trükkös figurák ezekre a tudattalan mágiára vadásznak és nem az jön rá, ha ellopják, aki alkalmas lenne rá, hanem mondjuk egy haver, vagy egy pénzes ember, aki megvette.
6. Ez utóbbiak akkor számítanak bűnözőnek, ha szándékosan lepaktálnak a lénnyel, aki így élményhez jut és utólag sem tudják igazolni a miértet.
7. Sok mester ilyen értelemben (ha elegánsan és finoman fogalmazok) nem más, mint egy hmmm bróker.
8. Ám akkor miért haragszanak a dílerekre, akik meg őket tükrözik vissza. Ha fogynak a dílerek, fogynak a mesterek is. Ez egy ilyen játék, amikor visszalőnek.
9. A félelemkeltés bevett módja a befolyásszerzésnek. Ha beszoptad, eltűnik egy védelmi burkod, ami alapban áttörhetetlen.
10. A sötét figurákat is lehet jóra használni (ez a rossz szerepe), ám néha megdöbbentő (ez szubjektív vélemény), milyen motivációs hatás kell ehhez.
11. A motivációs hatások összessége ad egy 'bolygó- fajminőséget'. Ha mindenki él, mert az 'jajdejó', akkor azok is komoly erőt nyomnak ebbe a minőségbe, akik erősen rontják az adott faj felemelkedési esélyeit.
12. Ha ezek idegen lények, akkor nem nehéz arra a tudományos eredményre jutnunk, hogy akarják kihalasztni az emberiséget.
13. Azok a hősök, akik ezen pörögnek. Azok az árulók és elsőszámú közellenségek, akik meg akarják menteni az emberiséget. Itteni laikus nézőpontból.
14. A laikus nézőpontot osztja a bolygó népességének 95%-a.
15. Biztos vannak itt olyan figurák (ez feltételezés), akik nem cicóznak olyan sokat már és nem hallgatnak sok szeretetre alapuló fényes hangra abból az egyszerű logikai okból, hogy 'ha nem élsz, nincs ki szeressen és nincs kit szeress'.
16. Csak azoknak érdemes ebben részt venniük, akiknek eltökéltése szilárd. Ők a nagyobb léptékű főszereplők. A többiek lesznek, akik eljátszák a színpadon a járulékos szerepeket.
17. Ha jól játszod a szereped, az garancia az életbenmaradásra.
18. Ha életben maradsz, az nem jön rosszul, ha szükség van rád.