2013. június 17., hétfő

Első flottaérintkezések

Boro Kippa Reada



Az indulási parancsrezgés után már mindenki harcra éhes hangulatban várta a megérkezés utáni első hadműveleteinket. A legharciasabbak hajóikkal előre mentek az első vonalra, ami nálunk különösen nagy rang és csak az arisztokrácia privilégiuma.

Így vesztettük el a nemesi réteg nagy részét mindjárt az elején. Aminek páran titkon még örültek is, örömmel nyugtázva a tényt, hogy a mi általunk valóban nemeseket nem engedték oda az első vonalra és így ők léptek előre a flottahierarchiában.

Amikor észleltük azt a fekete flottát, mindenki izgalommal figyelte az idegen technológiát, a formát és a hangulatot. Brabar, a flottaköltő- és énekes, valamint nemesbecsű lantművész a következőképp örökítette meg dalban az élményt, ugyanis ő azon kevesek között volt, akik túlélték a rohamot.

S rezdültek a hangok, melyek a csend álcája mögé bújtak és a Nagy Feketét semmi sem különöztette meg a sok Kis Feketétől. Hirtelen bukkantak fel, mint gyorgyómadár mikor lecsap a láp tündöklő tengerében a hármas naplemente rikta fényízében. A sok feszülő harcra hívó energia zabolázatlanul áradt a nem tudjuk hova, mert amikor felbukkantak azok a kis kötelékek, olyan sokan voltak, hogy nem láttuk a nagy hajókat. Dicső nemes ifjaink és leányaink, kiket talán enyhén túlzóan a ritmus forrásának titulálnak, elvesztek a semmiben. Még nyomuk se leltük, így dicső vezérünk ritka fondorlatos módon békedelegációban gondolkodik, mi semmi esetre se a megadás jele, mert büszkén megyünk oda. Talán így azok a nemesek is eltűnnek, kik még vannak és visszajöhet a nagy-kollektíváról álmdók álma.

Dera Bamba Dores Tia Manna de los Boro Herceg az első csatavesztés után úgy vélte - mivel a fekete hajók nem mozdultak, hogy nincsenek is fekete hajók. Aztán lassan összerendeződtek újra és felvették a már előzőleg ismert csatahajó méretet. Elképesztő harcmodor. A nagy hajókat nem lehet kilőni.

Az esélyek latolgatása után arra az eredményre jutott a Tisztelt Öregek Nagytanácsa, hogy ez a mi esetünkben a nullával egyenlő, így a megmaradt nemesekből azonnal magasrangú békedelegációt indított el a Fekete Hajók irányába.

Azt láttuk, hogy a hajót fogadták, azóta nincs hírünk róluk.

Várunk.

--------------------------------------------------------

Wada Gremma! Wadaaaa!!!



Tisztelt Császárom!



Megkezdtük az első harci érintkezést a fekete hajókkal, hogy leteszteljük mit tudnak. Valójában az igazság az, hogy az érdekel minket, mi mit tudunk ugye, amióta eltűntek a vetélytársak és egyedül maradtunk abban a szép galaxisban már egy ideje.

Sajnos eredményre nem jutottunk, mert akárhogy lőttük őket, nyomát se észleljük találatoknak, valami erőtér elnyeli a tűzerőt. Ellenben ők valamilyen vizuális fényforrással, aminek az erdetét nem tudtuk beazonosítani, elkezdtek ránk világítani. Állunk velük szemben, néha rájuklövünk, hogy azért ne ácsorogjunk már itt csak úgy, még megszólnak minket.

Észleltük még egy helyi hajó jelenlétét, mondjuk annyira nem volt nehéz kiszúrni őket, az elemzések szerint véletlenül keveredtek oda. De mint tudjuk véletlenek nincsenek, úgyhogy lehet, hogy még hallunk róluk. Addig rendületlenül álljuk a fényeket! Méltóan büszke flottánk régi nagy hírére.

Jelentésem befejeztem

Wada Gen Sier Bumtzli