2013. június 17., hétfő

Szíriuszi Tükörvilág

Az Érkezés



Mindentudó naplójából

Amikor beléptünk abba a gyönyörű Kapuba, sokáig csak fényfolyosókon száguldoztunk ide-oda, majd egyszer csak kiléptünk vissza az űrbe.

Egy hatalmas összecsapás kellős közepébe érkeztünk, ám azonnal valaki egy ismeretlen erőteret vont körénk, mellénk állt egy csomó hajó és elvittek minket biztonságos területre egy érdekesen végrehajtott csoportos ugrással.

Amire később figyeltünk fel, hogy amikor beérkeztünk és a mostani állapot között volt méret-arány eltérés, de azonnal korrigálódott. Erről még többet szeretnék megtudni, remélem lesz rá lehetőségem, hogy utánajárjak ennek mélyebben is, ahogy szeretem.

Érezhetően nyugodt területekre értünk, majd egy hatalmas villanás után egyszer csak felbukkant a bolygó a semmiből. Bolygókörüli pályára álltunk és gyakorlatilag megérkeztünk.

Az első személyes érintkezésre furcsamód csak 4 tekkával ezután került sor. Addig ücsörögtünk a Hajóban és bámultuk amit csak lehetett. Hatalmas élet központja ez a bolygó, csak úgy nyüzsögnek a különböző űrhajók.

Amikor megérkezett a Fogadóhajó, és kilépett a küldöttség, mindjárt két meglepetés ért minket. Az első, hogy ezek úgy néznek ki, mint a földi emberek. A másik, amikor bemutatkozott a delegáció vezetője, ráismertem Hobartra, aki itt Loki néven létezik. A meglepetéstől szólni sem tudtunk, annak azonban örültünk, hogy ismerősre találunk itt. Ezt a mérhetetlen örömöt az sem enyhítette nagyon, hogy Hobartot mindenki nagyon keresi otthon, beleértve minket is.

Elmondta azt, hogy itt nem csak két Tükörvilág létezik, hisz egy Tükörgömbnek végtelen szórása van. Gyakorlatilag mindegyik Világ a másik tükörképe, csak érdemes ismerni a Látószöget, mert az adja meg az értelmezés helyes irányszögét.

Ilyen értelemben gyakorlatilag ez a hatalmas tér beleszűkíthető egy szűk időszeletbe. Nem lesz térbeli kiterjedése olyan nagy, ám az idő elég nagy kapacitású tároló.