2013. június 17., hétfő

Jövőképek

Kéthetes háború

Akkor a szlovákok - akik a magyarok nélkül már nem is léteznének - bevezették a magyarokkal szembeni megszorító intézkedéseket. Ez a szlovák nemzetiségűeket nem értintette, csak azokat, akik magyar vezeték vagy keresztnévvel rendelkeztek. Akik magyarul szólaltak meg, azonnal börtönbüntetést kaptak.

A magyar kormány tiltakozó jegyzéket adott át és követelte Magyarország azonnali felvételét az Európai Unióba. Az EU ettől mereven elzárkózott, főleg osztrák nyomásra. Amikor a tárgyalások a horvát tagköztársasággal megindultak, Jugoszlávia azonnal tiltakozó jegyzéket adott át Magyarországnak, azzal vádolva Budapestet, hogy beavatkozik a Jugoszláv Államszövetség belügyeibe. A körvonalazódó magyar-horvát unió megrémítette a környező országok kormányait és a szlovákok léptek először.

Amikor a szlovák hadsereg elkezdte véresen leverni a szlovákiai magyarok tömegtüntetéseit, riadókészültségbe helyezték a magyar hadsereget. A szlovák hadsereg ekkor meglepetésszerű akciót hajtott végre Budapest elfoglalására, ami elakadt a Pilisben. A magyar hadsereg ellentámadásának gyors sikere mindenkit meglepett. A szlovák haderő felhúzódott a hegyekbe, a szlovák kormány az utolsó pillanatban hagyta el Pozsonyt és Prágába menekült.

A harcok 1 hétig tartottak, a magyar légierő teljesen szétrombolta a szlovák katonai infrastruktúrát. Közben Nyugat-Európában mindenhol szimpátiatüntetések törtek ki és követelték a szlovák háborús bűnösök elfohgását és azonnali megbüntetését. A jugoszláv néphadsereg felvonult a magyar határnál, ám bizalmas információk szerint ők közel sem egységesek és komoly esélye van annak, hogy polgárháború tör ki, amire a szikrát ez a Kéthetes Háború adhatja.

A román hadsereg is riadókészültségbe helyezte erőit, ám a Szovjetúnió bejelentette, hogy ha bármiyen hadmozdulat történik román részről, akkor ők beavatkoznak és a román határt is kiigazítják a demográfiai helyzet figyelembevételével. A csehek semlegesek maradtak, mivel nem akarták azonnal egy ilyen súlyos cselekménnyel kezdeni a frissen szétvált ex-országrészzel a jövőt. A lengyel hadsereg is mozgósította erőit a határra, hogy segítséget nyújtsanak Budapest visszafoglalásához, ha szükséges, de mire összerendeződtek volna, a háborúnak vége lett.