2013. június 17., hétfő

Flottamozdulatok

Orion

A szíriusziak védelmi képességei miatt a Szauker Flotta orioni látogatása kis késedelmet szenvedett. Ám amit elvesztettünk a gáton, hoztuk a réven. Ezek azért természetesebbnek veszik azt, ha az ember egy csatában lő és el is találja a másikat. Ilyen értelemben üdítő találkozás volt egy hozzánk - igaz csak mélynyomokban - emlékeztető szellemiséggel érintkezni.

Azt már megfigyeltük, hogy amilyen síkgyenge ez a galaxis tűzerőben, olyan puccos mágiában. A direkt megközelítés elég idegen nekik, ezért nyílegyenesen támadtunk. A meglepetés tudja blokkolni a mestereket. A igazi mágusokat persze nem, de a mesterek ellen jó ez is.

A hógolyócsel mindig jó taktika, ha az ember olyan ellenséggel találkozik, aki olyan bénán védekezik, hogy mi már egyből a művészi kivitelezésre hajazunk. Az igazsághoz azért az is hozzá tartozik, hogy minket máshol A Szürkének hívnak és egy kicsit jók vagyunk az időben. Mivel ez inkább a tér területe, még egyszerű időcsellel is lehet komoly sikereket elérni, nemhogy akkor ha bevetjük az Előörsöt. Az orionnál ezt tettük. A szíriusznál erre nem olt szükség, ám nem zárkózunk el előle, ha utólag szeretnének csatlakozni a Hálózathoz.

A lantiakkal történő találkozás - különösen nekünk - mindig nagy öröm, főleg ha kibaszhatjuk őket az orionról és ennek még külön örülnek is. Ritkán üdvözölnek minket felszabadítóként és mi amúgy is szeretünk harcolgatni, úgyhogy nem hagyjuk ki az alkalmat.

Plejádok

Na ez sima volt. Semmi mást nem tettünk, mint egyszerűen begrasszáltunk az Alcyonéra, pofán lőttük a Főőőőnököt (aki ott bujkált), az egész sleppjét, majd komerew módjára (itt angolosan) távoztunk.

-----------------------------------

Tudtuk, hogy valahol itt van ez az idegen flotta, akik kiléptek a Dhweertha-Kapun, ami hirtelen épült ki Fényből és ezt senki nem tudta semmilyen irányból megmagyarázni. Arra azonban nem számítottunk, hogy ilyen hirtelen érkeznek, így a Kormány azonnal megadta magát. A 13-as Csatahajó minősítésű Flottát úgy elsöpörték, mintha ott se lettek volna és innentől már csak az életünk és a világaink épsége vált elsődleges prioritású protokollá.

A lantiak mindent itthagyva ugrottak az űrhajóikba és csak úgy fénylett az ég a sok tér-idő ugrástól, még arra se figyeltek, hogy legalább illő távolságba menjenek, úgy beszartak. Így legalább van hangulatfény az éjszakai bulikhoz, amik erre az eseményre spontán törtek ki a bolygókon.

Mire ez a Fekete Sereg ideért, nem nagyon volt ellenségük, úgyhogy felküldtünk egy üzenetet, hogy 'válasszanak szabadon bulihelyet, ha lejönnének'. Állítólag volt olyan hely, ahol tényleg meg is jelentek, de ezzel sokan szeretnének itt villogni, úgyhogy hitelt nem adtunk ezeknek a híreszteléseknek.

-----------------------------------

Magasságos Energiacsoki

A térháló hirtelen meggörbülése miatt vizuális érzékelésre váltottunk. Mire bekalibráltuk volna a valós-idő szimulátort, az esemény megszűnt. Amikor az Eseményfolt változás már ebben a tartományban is megjelent, gondoltuk, maradunk itt és megnézzük mi a kialakult helyzet.

A kialakult helyzet az, hogy nem nagyon van olyan, hogy Plejád Főparancsnokság, aminek a szakszervezet örül a legjobban, utána szép sorban mi. Szemtanúk beszámolója szerint itt járt Anubisz és szó nélkül anubiszkodott egyet, majd amilyen hirtelen érkezett, úgy távozott is.

Kitekintve a Műtőasztalra, a Változás ott is megjelent egy új orvos képében (állítólag a Derba-térségből érkezett), aki egy új ismeretet - a sebészet elvét és szellemét - hozta el nekünk. Ez a Dr. Locki egy egészen új filozófiával ismertetett bennünket meg, ami nekünk drasztikusan meredek dolognak számított eddig, ám a részműtét, amiben próbaképpen bemutatta nekünk az Eljárást, páratlanul gyors sikert hozott.

Így megkezdhettük végre az Idegpályák visszakötéseit, mert az akadály hirtelen elhárult.