2013. június 17., hétfő

Érzés

Szíriusz

Aki a másik világból érkezett, mindenkit, aki az érzésekkel manipulál, köztörvényes bűnözőnek lát. Az érzések rezeghetnek a pozitív és a negatív tartományban, ám aki nehezen bírja őket, igen könnyen rátalálhat a semleges állapotra is, amiben viszont egyik sem érzékelhető a 4-ből. Pontosabban ekkor érzékelhető csak valójában!

Ehhez az kellett, hogy valakik rájöjjenek arra, a családi-baráti-szereteten alapuló emberi kötelékeiket használni is tudják saját célokra. Ha mondjuk valaki ki van nekem szolgáltatva, mert pl. a gyerekem, tudom azzal zsarolni, hogy megvonom tőle a szeretetemmel járó pozitív érzéshalmazt.

Ha ezeket megvontam tőle, akkor ő elindul a lejtőn, mert ilyen hirtelen energiavesztést kevesek képesek jól lekezelni. Ekkor ő kénytelen előttem megalázkodni és előbb-utóbb betörik. Ekkor pedig tudom érvényesíteni rajta az akaratomat.

Az érzések azonban egészen másra valók. A megtapasztalás útján járó lények így azonosítják a beérkező ingereket és ezeknek az ingereknek a hatása egyezik meg az érzés által kiváltott hatás minőségének. A világ kitágulásával az érzésskála is kitágult és ezt nehéz kezelni.

Az érzések adják a mindennapok élményeit. Hogy mások milyennek látják az életed és milyennek te, az függhet egy apró dologtól is, te hogy éled át, vagyis mit és hogy érzel ezalatt. Élhetsz aranyozott kastélyban is a legnagyobb pompában, ha te közben nem érzed magad jól. Tehát csak és kizárólag az érzésekre alapozni és azt kizárólagosnak tekinteni nem szerencsés, mert az ember kiszolgáltatottá válhat olyanok kezében, akik például - személyiségükben - felkészületlenül érkeznek az isteni szintre.

Az érzések világában élő lények félnek azoktól, akik ezen felül tudnak emelkedni és képesek az érzelmeken uralkodni. Az érzelmek tehát természetes gátat tartanak fenn, talán ez is a funkciójuk. Ezért volt régen az, hogy akik vállalták az érzéshatár áttörését, komoly felkészültséggel kellett, hogy rendelkezzenek és volt külön nevük is: sámán. A felkészültség elsősorban a személyiségre, másodsorban az érzéshatár fölötti szinttel járó hatalomra, vagyis a beavatottságra vonatkozott.

Erről ma illik elfeledkezni, mert ciki ha kiderül.

Az érzéshatárt te is bármikor áttörheted, ha van elég piád vagy bármi más tudatmódosítód. A sámán azonban azt mondja belőlem, a szer maga az ember. Az ember pedig maga a jellemző.

Ha lenézel, lenéznek!