2013. június 17., hétfő

A szabvány hatalma

Szabvány nélkül nincs értelmes élet. Hogy lehetne egy lény fejlett anélkül, hogy szabványokat alkotna? Na mi ebben bazi fejlettek lettünk annyira, hogy már szabvány szerint szarunk és most dolgozunk a fingás szabványosításán.

Az életünk is ennek rendeltük alá. Ha megkérdezik, éhesek vagyunk-e, mi egyből az óránkra nézünk, hisz nem lehetünk éhesek akkor, amikor nincs hivatalos kajaidő. Itt a Földön hülyék az emberek, mert ahelyett, hogy még tovább rendelnék alá az életüket a sokkal fontosabb profittermelésnek, a hivatalos kajaidők egyelőre megmaradtak a haszonállatok takarmányozásánál, de legalább látjuk, honnan indultunk.

Az Ellenzék szerint érdemes lenne elgondolkodni azon, amit itt látunk, hátha velünk is ezt teszik olyan lények, akiket még mi sem látunk, pedig az nagy szó lehet. Mivel nálunk az ellenzék - ha ellenzékben van - csak nyugodtan hátradől és pofázik, mi attól tettük függővé egy lény fejlettségének megítélését, mennyire segíti vagy akadályozza hozzálllása a Nagy Egész érdekeit (akik mi vagyunk mindannyian, ha együtt tekintük magunkra).

Amikor megérkeztünk, döbbenetes dolgokat láttunk. A szíriusziak, amikor eljöttek hozzánk térden állva könyörögni, hogy mentsük meg őket, először csak gyanakodtunk, mert ismerjük őket. Aztán amikor ezzel végeztünk és eloszlott a gyanakvásunk, életbe lépett a szíriusziakra kidolgozott szabvány és újra elkezdtünk gyanakodni. De a jelek szerint tényeg nagy bajban vannak és ez ámulattal töltött el mindenkit.

Szerencsére a Nagy Elődök kozül néhány gondolkodó elkészített egy olyan szabványsablont, amivel ki tudjuk váltani azt, hogy az embereink a terepen gondolkodni kezdjenek. Van náluk egy füzet, amiben minden élethelyzetre van séma, hogy mi a teendő. Jó vastag lett, de megérte! Állítólag nem voltunk mi ilyenek mindig, csak amióta ez az N'dro Édi, aki most az Ellenzék vezetője elnökminiszter lett. Vannak dekadends hangok, miszerint ez az egész kiöli belőlünk az élet ízét, ám föntről az isteni csatornákon ezt tagadják. Az mit sem segít, hogy páran - akik finomabban érzékelnek - mintha szárnycsattogásokat is hallanánk közben a kitinnek ütközni.

Mindegy, ha az Ég ezt akarja, hogy legyenek szabványok, kik vagyunk mi, hogy ezt felülbírájuk?

Annyira azért nem vagyunk hülyék, hogy minden esetben így járjunk el, hisz van olyan, amikor mi kénytelenek vagyunk felülbírálni az eget (ez a hivatalos verzió), de az igazság az, mindig nagy öröm szíriusziakat látni könyörögni térden állva és ez simán megér egy istenkáromlást.

Tehát az ég heves ellenkezésére kicsit meggörbítettük a téridőt és szétlőttük azt a meteort, ami majdnem telibetalálta a bolygót. Állítólag az van az ügy hátterében, hogy valami földi fazon mutálódott és olyan beleírásokat eszközölt a rendszerbe, ami elkezdett mindenféle érdekeket sérteni. Amikor vitába keveredett a szíriusziakkal azon, hogy mi isten műve és mi nem, állítólag egy meteort küldött a szíriuszi területekre. Mivel mi emlékszünk még hasonlóra a régi időkből, amikor kedves lanti barátaink, megsz... megszerették Atlantiszt, pont ugyanez történt, ám akkor meg pont a szíriusziak érveltek pont ilyen hevesen, ahogy most könyörögnek, mindennek az ellenkezőjéért.

Mivek mi már rég lemondtunk a szíriusziak megértéséről, elfogadtuk, hogy ez van, ám a buli, hogy szabadon lövöldözhetünk, ráadásul még meg is mentjük őket, önzetlenséggel töltötte el szívünket (ez nálunk egy bevett udvariassági formula, pont annyit ér, mint amennyire érdekel egy amerikait az, hogy hogy vagyunk, ha megkérdezi) és megtettük. Jó kis robbanás volt, a rezgéshullámok többször is körbeszaladtak a bolygón.

Ha már szabvány szerint járunk el, tegyük azt.