2013. június 17., hétfő

Minek gondolkozni, ha van Utasítás is?

Orioni Titkosszolgálati jelentés bizalmas csatornán
már szinte mindenki lehallgatja

részlet

... Akkor gondoltuk úgy, hogy a D230-as sablon szerint járunk el és élesítettünk egy - eredetileg másik feladatra szánt - élvezeti célokra hangolt hercegnőt, az előző időmetszésben (sajnos már csak egy időrésnyit sikerült biztonságosan visszaolvasnunk) meg is történt az Aktiválás. Amikor az Alany (akit végre nagy nehezen azonosítottunk) szemkontaktusba került, ráhatott a Veszta-varázslat és a dolog innentől nyert ügynek látszott.

Az időzavar, ami nem kevés gondot okozott már nekünk újra átrendezte a Páylát és amikor sikerült helyreállítani az időszeletet, azt láttuk, hogy a hercegnő egy kialakult kapcsolatban van és így meglehetősen nehézzé vált a varázslat gyakorlati megnyílvánulása, mivel az Alany immáron már így érkezett.

A hercegnőtől önálló viselkedési és műveleti igény lépett fel, ami elfogadhatatlan számunkra és felülbíráltuk azonnal a SwRT-008-as sabloneljárással. Az irányítási rendszerünkből való kilépési igény okára rávizsgáltunk és arra a következtetésre jutottunk, hogy talán elsiettük a SwRT-008-as reagálást, mert közben - más forrásokból - több információ is beáradt. Valószínű, hogy a hercegnő a PRT-00 utasításvonalat helyezte aktív állapotba, ami a főfeladat szokatlan viszonyok melletti szoros követését jelenti, de még soha sehol nem jelentkezett ez önállósodási jellegben.

A Taktikai Papok szerint lehet, hogy a teljes ellenőrzésünk csak látszat, ebben az esetben gyakorlatilag mi voltunk azok, akik a beavatkozásunkkal a saját emberünket ütöttük le a Pályáról és azonnal cselekedni kellett. Áthelyeztük a hercegnőt egy biztonságos területre és élesítettük az élvezeti programját. Azonban ekkor az energiarendszere olyan reakciókat produkált, ami lehetetlen, mert az érzelmeket előtte már szisztematikusan kikapcsoltuk.

Gyógyító papokat küldtünk a helyszínre, akik elkezdték a kezelést. Ekkor ez mintha bekapcsolt volna valamit, mert érezhetően stabillá vált az auraburok, de nem mitőlünk. Mintha valaki velünk állíttatta volna át egy másik üzemmódba, amire nem ismerünk rá, mert egyik sablonleírás sem alkalmazza. Tehetetlenségérzet lett rajtunk urrá és azonnal felvettük a kapcsolatot a lantiakkal.

A lantiak 5 időréssel az események előtt dobták le az emberüket, ami a helyszíni időértelmezésben 12 évet jelent, tehát megnyugodhattunk. Addigra az emberünk az Alannyal már szoros emberi kapcsolatban lett, ám egy újabb időrezgés kitisztulása után döbbenten láttuk, hogy jó barátságban vannak egymással. A lantiak jellemzője, hogy azonnal pánikba esnek, ha valami picit is másképp van, mint ahogy ők mágiázzák le és sikerült egy SOS-ben összeállított Jelenetet lesugároznunk, ami törést hozott a kapcsolatukba.

Mint utólag kiderült, ez is súlyos hiba volt, mert a hercegnőt pont emiatt nem sikerült ezen a csatornán keresztül bejuttatnunk az Alanyhoz, pedig a lanti ügynök pont emiatt kapcsolódott le. Mivel mi már nem tudtuk a sablonmódszert használni, a gondolkodástól meg elszoktunk, a lantiak átvették az Ügyet.

Lefuttattak egy helyzetelemzést és arra jutottak, hogy a szemkontaktus során nem egy, hanem kétirányú hatások érvényesültek, vagyis nem vettünk észre egy valósidejű mágikus összecsapást, annyira csak a támadással foglalkoztunk. Mivel mi egy szerelmi varázslatot alkalmaztunk, valószínű, hogy azt is kaptunk, ám nem tudtuk azonosítani. Az események közben teljesen kicsúsztak a kezünkből, mert az Alany elkezdett rendkívül agresszív támadó manőverekbe kezdeni és gyakorlatilag szétverte azt a társaságot, akiket megkértünk, hogy helyezzék biztonságba a hercegnőt.

Közben a hercegnő is kezdett felvenni egy másik SzemélyiségMintát és teljesen kicsúszott az ellenőrzésünk alól. Mivel támogatási igénnyel léptünk fel a töbieknél a helyzet súlyosságára való tekintettel, sokan meg is jelentek a képben, ám működésbe lépett egy eddig számunkra ismeretlen védelmi rendszer és akkora káosz alakult ki a terepen, amire még sablonmintát sem találtunk.

Jelenleg sima nézőként vagyunk jelen és döbbenve tapasztaljuk, hogy az Alany tejesen átvette a Kezdeményezést, amire amúgy se tudnánk mit tenni, mert nézőként elég nehéz érvényesíteni bármilyen sablont. Egy reményünk maradt, hátha a hercegnőben visszatér a PRT-00 sabloneljárás során ráhívott program és újra önállósítja magát (aminek most különösen örülnénk).

Sose gondoltam volna, hogy valaha még örülni fogok az istenek visszatérésének és ez most nem vicc!